Westmoreland Conservation District

Greensburg, PA

We converted a 120-year-old barn into a new headquarters for the Westmoreland Conservation District. We used restored materials historically appropriate to the "barn" typology, including wood batten siding and standing seam metal roof, but also introduced more contemporary materials, like aluminum storefront window walls and steel tube and wire railings. In addition, our material selection was done with an eye to green design and included an efficient geothermal heating and cooling system, gray water recirculation and landscape design to maximize the benefits of the local climate and ecosystem.

"[LGA] worked with Westmoreland Conservation District to convert a 19th century barn into a 21st century conservation education center. Their sensitivity to both the historical fabric of the barn structure and the modern needs of our staff yielded a finished project that is attractive, welcoming, functional, and above all environmentally sound."
James W. Pillsbury, MS, PE
Hydraulic Engineer, Westmoreland Conservation District
Awards
  • Cool Spaces Award, Coolspaces.com, 2005
  • Finalist, Western Pennsylvania Environmental Council

Related Projects